به گزارش خبرگزاری حوزه، مسئول IT پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در مراسم رونمایی از نرمافزارهای علوم و معارف قرآن، که امروز در سالن همایشهای علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد با اشاره به عناوین و ویژگیهای نرمافزارهای رونمایی شده، گفت: مرکز فرهنگ و معارف قرآن از همان آغاز فعالیت خود، تولید نرمافزارهای قرآنی را در دستور کار قرار داد و اولین نرمافزار را با نام «تبیان» تولید کرد.
حجتالاسلام موسوی افزود: نرمافزار «تبیان» اولین نرمافزار قرآنی در کشور و دومین نرمافزار قرآنی در جهان بود.
وی ادامه داد: مرکز فرهنگ و معارف قرآن، نرمافزار «تبیان» را به زبان فارسی و انگلیسی ترجمه و سپس نرمافزارهای «صراط» و «تبیان» را به جامعه قرآنی کشور ارایه کرد.
مسئول IT پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه مرکز فرهنگ و معارف قرآن از سال 80 تولید فرهنگ نامهها و دایرةالمعارفها را آغاز کرد، گفت: این مرکز همزمان نیز نرمافزارهای دیجیتالی را تولید کرد.
وی به نرمافزارهای رونمایی شده اشاره کرد و افزود: مجموعه آثار مرکز فرهنگ و معارف قرآن، تفسیر راهنمای 3، فرهنگ موضوعی تفاسیر، فرهنگ قرآن 3، دایرةالمعارف 3، تفسیر و ترجمه از آثار مرکز فرهنگ و معارف، پرسمانهای قرآنی علوم قرآن از آثار مرکز فرهنگ از جمله نرمافزارهایی است که رونمایی شد.
حجتالاسلام موسوی یادآور شد: تمامی این آثار در یک مجموعه علوم و معارف قرآن به نام «شجره طوبی» عرضه شده است.
وی ادامه داد: مجموعه آثار مرکز فرهنگ معارف قرآن در 55 عنوان کتب علوم و معارف قرآن در 138 جلد با هزاران موضوع قرآنی در بردارنده بزرگترین دایرةالمعارف قرآن است.
مسئولIT پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه با اشاره به نرمافزار«پرسمان قرآن» گفت این نرمافزار حاوی بیش از 50 هزار سئوال قرآنی از سوی مردم میباشد که به صورت علمی به آنها پاسخ داده شده است.
وی با بیان اینکه نرمافزار «فرهنگ موضوعی تفسیر» در سه جلد با بیش از 37 هزار و 700 نمایه و موضوع و 45 هزار فیش از 20 دوره تفسیر و 20 متن تفسیر از شیعه و سنی تولید شده است، یادآور شد: نرمافزارهای تولید شده مرکز فرهنگ و معارف قرآن حاصل تلاش 20 ساله این مرکز میباشد.